Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

Ook in Garnwerd zijn ernstige schades

 

Beste Sandra,

 

Ook ik wil graag mijn verhaal wel delen voor het zwartboek.

Sinds 2012 zijn er 2 schademeldingen geweest, hiervan is ongeveer voor €30.000 aan schade vergoed en hersteld. Inmiddels ben ik 80 jaar oud en moet nog steeds strijden om schades van het IMG vergoed te krijgen. Het gaat hierbij om ernstige schades:

 

  • Raamkozijnen die verzakt zijn en klemmen.
  • Groot raamkozijn helemaal scheef in de muur
  • staat en het dubbelglas vertoont condens
  • vorming t.g.v. verzakte muren.
  • Grote scheur in de tegelvloer over de volle
  • breedte van de kamer.
  • Schoorsteenlekkage van de open haard, de rook
  • lekt in de slaapkamer!
  • Inmiddels op eigen kosten een houtkachel geplaatst met een nieuw rookkanaal om het probleem op te lossen, maar de open haard kan niet meer gebruikt worden!

 

Na een eindeloze en slopende strijd van 10 jaar heb ik besloten naar de rechter te stappen, omdat de maat nu vol is! Op 25 november 2021 heeft de éérste zitting bij de Rechtbank Noord-Nederland al plaatsgevonden tegen de beslissing van het I.M.G. de schades niet te vergoeden. Naast mijn advocaat was ook het ingenieursbureau Vergnes BV uit Leek aanwezig om mij technisch te ondersteunen.

Maar het enige doel van de landsadvocaat was geen schade te hoeven uitkeren! Dus door de opstelling van het IMG zijn mijn advocaat en technisch adviseur helemaal voor niets naar de rechtbank gekomen!

Ik ben wel weer €4.000 armer!

Deze zaak hoort eigenlijk helemaal niet in de rechtszaal thuis, want onafhankelijke deskundigen hebben reeds in een second opinion aangetoond, dat het hier wel degelijk om aardbevings-schade gaat. Desondanks blijft het IMG mij tegenwerken! Ze geven liever veel geld uit aan dure landsadvocaten met een onbeperkt budget, die hiervoor speciaal uit Den Haag moeten komen, dan mijn schade te erkennen en te vergoeden. Maar zo jagen ze mij hierdoor wel op onnodig hoge kosten!

Inmiddels is er besloten dat de schade opnieuw beoordeeld gaat worden. Er kwam iemand van het IMG een opname doen. Hij had geen meetapparatuur, fototoestel, pen en papier of wat dan ook bij zich. Hoe gaat dat rapport dan opgesteld worden?

Ik heb er geen vertrouwen in dat het goed gaat komen.

 

Groeten uit Garnwerd

 

 

 

 

 

 

Verder Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén