Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

Maurits vecht om terug te krijgen wat hij had

Het woongenot van Maurits wordt zeer beperkt door iemand vanachter zijn bureautje.

Beste Sandra,

Graag reageer ik op de oproep om een bijdrage te leveren voor het zwartboek.
Wij wonen in Opwierde-Zuid in onze eigen woning. Daar werd ons door de Heer Hans Aalders verteld dat niet de vliesgevelwoningen het zwakst waren maar de baksteenwoningen en dat sloopnieuwbouw het goedkoopst was . Er werd ons toen ook beloofd van wat men had kreeg men terug. Nu, een paar jaar later zijn we nog bezig om er voor te vechten , om terug te krijgen wat je had. Het voortraject van het uitzoeken van een aannemer werd al voor ons gedaan door Woongroep Marenland die ook het grootste belang had namelijk 233 woningen tegen 68 koopwoningen. Uiteindelijk werd uit drie door mareland geselecteerde aannemers Dijkstra Draaisma gekozen . Er volgden eerst gezamenlijke bijeenkomsten , later blokbijeenkomsten en uiteindelijk tafelgesprekken , om persoonlijke situaties op papier te zetten. We hebben ons zegje gedaan en wensen bij zogenaamde ateliers sessies kenbaar gemaakt bij de architect. Ook tig keer benoemd dat we niet hetzelfde als huurhuizen van Marenland willen omdat we dat nu ook niet hebben .Nu krijgen we te horen dat iedereen dezelfde kozijnen krijgt. Maar ik heb zelf overal Nederlandse kunst kozijnen met Hr ++glas laten plaatsen met mooie stenen geglazuurde dorpels eronder lateien onder mijn deurkozijnen. Nu krijg ik er goedkope Poolse kozijnen in , waarschijnlijk niet eens in de goede kleur. Die kwaliteit is minder goed Ik moet me maar stil houden en blij zijn met een nieuw huis. Ik vroeg of dit ook gecompenseerd gaat worden, maar dat gaat niet gebeuren. Dus mijn investering van 20.000 euro had ik beter niet kunnen doen . Straks zijn de huizen van de buren evenveel waard als de mijne, maar ik betaal er meer voor. Dat is niet eerlijk.
Over het verwarmingssysteem en boiler voor warm water ben ik nog steeds aan het vechten. We krijgen een boilervat van 200 liter. Ik vroeg een boiler van minstens 300 a 400 liter. Als antwoord kreeg ik dat we maar zuinig aan met water moesten doen.
We worden wel zeer beperkt in ons woongenot door iemand vanachter zijn bureautje . Nu willen ze dat we zo snel mogelijk gaan tekenen zodat ze kunnen beginnen met bouwaanvragen en dergelijke maar in mijn persoonlijke voorstel en kleur kozijnen , kwaliteit van kozijnen de gevel en de kleur ervan heb ik nog steeds geen antwoord. Maar ze willen wel dat je tekent. Het komt allemaal wel goed, maar dat denk ik niet. Het zorgt voor veel stress in huis , zelfs mijn kind heeft er last van . Maar dat is denk ik de reden waarom bijna iedereen getekend heeft omdat men er klaar mee is . Nu werd mij gezegd dat er voor het einde van de week alles rond moest zijn, maar ik ben nog lang niet zover. Ik laat me ook niet dwingen want zo spelen ze mensen tegen elkaar uit. Iedereen is tevreden zeggen ze, dus wat zeurt u nu. Je krijgt toch een nieuw huis?
Nou tot zover een verkorte versie het verhaal van mij.

Met vriendelijke groet,
Maurits Derksen

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén