Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

Loyd kan zijn bedrijf niet uitbreiden

Loyd is 33, wordt vader en heeft een bedrijf. Hij kan niet uitbreiden door vervuilde grond, asbest en de aardbevingen.

Beste Sandra,

Mijn naam is Loyd Hoogervorst Ik ben 33 jaar en heb een bedrijf in Winneweer. Hoogervorst banden. Tien jaar geleden ben ik met dit bedrijf begonnen en ik heb het met bloed zweet en tranen opgebouwd.

Vier jaar geleden werd mijn werkplaats op last van de NAM gesloten vanwege een onveilige situatie. Van een compensatie was geen sprake. Op hetzelfde terrein hebben we toen 40 duizend euro geïnvesteerd in een verbouwing van een andere werkplaats nu ook zwaar beschadigd door aardbevingen.

Door de aardbevingen kwam aan het licht dat we ook nog een niet afgeronde bodemsanering in 2002 gedaan door Provincie Groningen en destijds Gemeente Ten Boer bleken te hebben met een  nu nog een enorme restvervuiling.

Mijn werk is mijn hobby maar van plezier in mijn werk is op het ogenblik weinig sprake.

Ik heb een gezonde zaak met een ruim klantenbestand en zou heel graag willen uitbreiden en personeel aannemen. Door het getraineer van alle onderzoeksbureaus NCG, TCMG, CVW en de NAM en zogenaamde andere experts kan ik niet verder en sta al acht jaar stil.

Dit betekent een inkomstenderving van 50.000 euro op jaarbasis.

Het pand waar ik met mijn bedrijf gevestigd ben was tevens mijn woonverblijf. Door de ernstige schade aan de woning veroorzaakt door de aardbevingen en de ernstige onopgeloste bodemvervuiling heb ik besloten om elders te gaan wonen. Deze beslissing brengt natuurlijk ook extra kosten met zich mee.

In augustus verwachten mijn vriendin en ik een baby en ik wil niet het risico lopen dat mijn kind gevaar zal gaan lopen door deze problematiek.

Mijn toekomst is voor mij erg onzeker geworden. De Gemeente heeft voorgesteld een andere locatie te zoeken maar dat wil ik niet.

Ik ben op deze locatie geboren en getogen en wil hier mijn zaak en woonverblijf en niet omdat men niet met oplossingen kan komen een andere locatie. Het enige wat ik vraag is veiligheid en een schoon leefgebied.

Ik vraag me dan ook af wat de betekenis is van: “De jeugd heeft de toekomst”.

 

Met vriendelijke groet,

Loyd Hoogervorst

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2023

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén