Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

P en H wachten….en wachten

P. en H. hoorden van de gemeente dat hun huis een hoog risico heeft. Verder horen ze niets……

Geachte mevrouw Beckerman, beste Sandra,

Vier jaar na het eerste contact met het CVW heb ik maar eens een samenvatting geschreven voor mezelf. Er is geen sprake van acute situaties, maar wel van teleurstelling dat er nu nog steeds geen duidelijkheid is over wat er met onze woning gaat gebeuren. Er hebben regelmatig inspecties plaats gevonden en er zijn vele medewerkers over de vloer geweest van het CVW en de NCG. Allemaal vriendelijke mensen die allemaal hun werk doen. Ik heb keurig een vergoeding ontvangen voor de dagdelen die ik vrij heb genomen van mijn werk, dus daar is weinig op aan te merken. Tot zo ver geen klachten.
Altijd hebben we het gevoel gehad dat men aandacht voor je situatie heeft, maar dat men simpelweg ook tegen de problemen aan loopt dat er nog veel onduidelijk was en is over de aanpak.
Maar na vier jaar is er nog steeds geen duidelijkheid voor ons. Dit terwijl er voor de rest van Appingedam volop versterking, sloop en nieuwbouwplannen worden ontwikkeld. Niet dat we daar op zitten te wachten, een mededeling dat de woning niet versterkt hoef te worden horen we nog veel liever. Maar nu is het steeds wachten op duidelijkheid. De enige duidelijkheid die we nu hebben is een brief waarin men aangeeft dat onze woning een hoog riscioprofiel heeft. Om vervolgens de brief af te sluiten met de mededeling dat niet bekend is wanneer we informatie kunnen verwachten over het vervolgtraject omdat de berekeningen nog steeds niet zijn afgerond. Dus hopen we dat, wanneer er een aardbeving is geweest, de woning toch veilig genoeg is gebleken.
In de media horen we regelmatig over dat de groep woningen, die een normaal risicoprofiel hadden maar nu toch blijken te moeten versterkt. Het liefst hadden we nog in 2019 duidelijkheid gehad, maar dat geldt denk ik ook voor mensen die te horen hebben gekregen dat hun woning net als die van ons een hoog risico heeft en nog steeds geen duidelijkheid hebben over het vervolg.
2019 is duidelijk niet het jaar van de uitvoering gebleken!

Met vriendelijke groet,
P. & H.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén