Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

Remco en Kim willen hier niet aan hun toekomst met kinderen beginnen

Remco en Kim zouden wel graag willen beginnen aan hun toekomst met kinderen, maar niet in dit huis.

Beste Sandra

In 2007 zijn we in dit leuke, knusse huisje komen wonen. Toen was er al sprake van dat dit plat zou gaan. In 2012 hebben we de renovatieplannen gezien, tijdens een informatiebijeenkomst van Marenland. Deze plannen waren voor de Emmastraat, Raapstraat, P.Veningastraat en de Patrimoniumstraat. De reden van deze plannen was de staat van de woningen. Nu, zeven jaar later zijn de woningen aan de Emmastraat en Patrimoniumstraat gesloopt en opnieuw gebouwd. Maar de Raapstraat en onze straat staat er nog steeds. En al die tijd heeft Marenland geen onderhoud aan de woningen gepleegd. Ons huis is koud, nat en tochtig. We hebben overal schimmel. We zouden zo graag aan kinderen willen beginnen, maar niet in dit huis. We kunnen nog niet kopen, want dan moet je ook al aan zo veel voorwaarden voldoen, we sparen er wel hard voor. We voelen ons gegijzeld in ons huis. We kunnen geen kant op.
Marenland verschuilt zich achter de NCG en wil de kosten op de NAM verhalen denken we. De afgelopen jaren zijn er wel 8 keer mensen over de vloer geweest voor onderzoeken naar vocht, spouwmuren, dakisolatie, asbest en ga zo maar door. Vervolgens hebben we er nooit meer iets over gehoord.
Onze spullen gaan kapot. Onze kleding verschimmeld in de kasten, onze bank begint aan de achterkant ook. Als we ’s avonds naar bed gaan, voelt alles klam. Maar die spullen zijn te vervangen. De spullen en foto’s van mijn overleden (schoon) vader zijn niet te vervangen. Maar die beschimmelen ook.
Sinds dit jaar is de huur bevroren, maar er wordt al 7 jaar geen onderhoud gepleegd. De energierekening is heel hoog. Wij hebben gelukkig een nieuwe cv-ketel gekregen, want die was oud en gevaarlijk. Daardoor is onze energierekening nu 150 in plaats van 200 euro. Maar anderen uit de straat hebben nog steeds die gevaarlijke ketel van 19 jaar oud.
Remco heeft spierreuma, daarvoor is zo’n koud en vochtig huis niet goed. Inmiddels hebben we ook last van vlekken en onze luchtwegen. Onze gezondheid staat op het spel, terwijl we nog zo jong zijn.
Hopelijk draagt het zwartboek bij aan een oplossing voor onze woonsituatie.
Vriendelijke groet,
Remco en Kim

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén