Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

Richard en Erika voelen zich onder druk gezet

Richard en Erika voelen zich onder druk gezet, omdat ze het gevoel krijgen dat ze als enige niet willen instemmen met de plannen. Bij navraag blijkt dat veel meer mensen niet akkoord gaan.

Beste Sandra,

We vinden het een erg goed initiatief van jou om verhalen te verzamelen. Wij dachten dat wij de enige waren die bezwaren hadden tegen de plannen en voorstellen.
In de mail van het NCG staat het volgende:
“Jullie standpunt is mij bekend. Ik heb jullie bericht doorgezet naar onze projectleider om op de agenda te zetten voor het escalatieoverleg. Op dit moment kan ik niet zeggen hoe het verder zal gaan maar ik hoop dat we in gesprek kunnen blijven en tot een oplossing kunnen komen met elkaar en met het blok als geheel.”

Omdat we wel wat aanpassingen aan de woning hebben verricht in de 35 jaar dat we hier wonen, (waarvan nu 26 jaar eigenaar) hebben we tijdens het keukentafelgesprek aan gegeven wat voor ons erg belangrijk is. Dat waren oa de kostbare glas in lood panelen die in de woonkamer en in de hal zijn geplaatst. Na opleveren wilden we een huis terug krijgen die in elk geval op onze woning leek.
Er werd niet een keer gemeld dat iets niet kon, altijd kon dit worden bekeken. Dit gold voor alle opmerkingen die we hadden. We hebben vanaf het begin steeds gezegd, “we hoeven geen geld maar terug wat we nu hebben”. Inclusief de tuin met terras, schuur, (waar mijn motor in staat), en de gemetselde erf afscheidingen.

Toen kwam het NCG in beeld. Die nam de regie over.
Een half jaar radiostilte volgde door onenigheid tussen v Wijnen en NCG over de waardebepalingen van de woningen.
Daarna kwam de video met de mededeling dat het project door ging. Iedereen wist toen uiteraard dat er flink was beknibbeld op de waarde.
Van Wijnen die erg z’n best deed om eigenaren over te halen de basiswoning te kiezen, maar vanwege de warmtepomp willen wij graag de variantwoning. Ondanks dat die geen uitbouw en maximale vergoeding van de keuken heeft. Maar het blok moet voor 1 keuze gaan, want de verschillende woningen kunnen niet naast elkaar gebouwd worden. En wij zijn in de minderheid.
Het zou blijken dat dit niet door van Wijnen uitgevoerd kan worden. We moeten kiezen voor de basis woning omdat er 4 eigenaren zijn die hier voor kiezen. En in dit geval geldt blijkbaar, meeste stemmen gelden.
“Het is ten allen tijde de keuze van de bewoner om niet mee te doen. Het gevolg is dat het hele blok dan blijft staan, maar we kunnen niemand dwingen.”
Dan nog de tuin; de waarde van de tuin en schuurtjes worden is voor het gemak maar in de waardebepaling van het huis meegenomen. De tuin kan niet blijven zoals aangelegd omdat ze de ruimte nodig hebben. We krijgen 7,5 m2 terras terug.
We hebben in de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in onze woning. Voor en achter gevel zijn volledig opnieuw geplaatst maar nu van energie zuinig kunststof. Alle ramen zijn hr++ glas. Om straks alles terug te brengen naar de situatie voor de nieuwbouw moeten we wederom veel geld gaan investeren
Omdat de regels telkens worden aangepast, hebben we er ook totaal geen vertrouwen meer in
Groet
Richard en Erika de Groot

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén