Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

Als Stefan niet akkoord gaat, wordt hun huis niet versterkt.

Stefan: “Ik vind het schandalig dat we met de veiligheid van ons gezin gechanteerd worden door het NCG om maar te accepteren wat zij ons aanbieden ondanks dat het helemaal niet overeenkomt met wat we nu hebben.”

Goedemiddag mevrouw Beckerman,

Graag zou ik u willen informeren over hoe het drama dat sloop/nieuwbouw heet, in Appingedam, mijn leven beïnvloedt.
Een aantal jaren geleden heb ik een huis in de wijk Opwierde gekocht. Voordat ik het kocht, er was net sprake van mogelijk sloop/nieuwbouw, heb ik me laten voorlichten op een bijeenkomst van gemeente en NCG.
Daar werd beloofd dat we terug zouden krijgen wat we hebben en wel “met gesloten knip”. De volgende melding was: “Als je huis nu meer waard is gaan jullie dit terug zien in de waardering van de woningen”. De laatste gevleugelde uitspraak was ook erg leuk en wel te verstaan: “Hoe mooi is het om na al die jaren van ellende een nieuw huis te krijgen wat je zelf kunt gaan inrichten zoals je het hebben wilt”. Daar heb ik me laten overtuigen te gaan voor het duurdere huis (€ 20.000 duurder) van de twee huizen die te koop stonden.

Helaas bleken bovengenoemde uitspraken allemaal leugens en al gauw bleek dat ze geen enkele waarde hadden en de jaren van ellende nog wel even voort zouden duren.
Zo kunnen wij niet zelf een huis inrichten maar moeten we kiezen uit 1 van 2 opties. We moeten met het hele blok eenzelfde keuze maken uit twee varianten. We worden erg in de richting van de goedkopere variant geduwd.
Zoals iedereen kan zien aankomen zorgt dit voor veel problemen en strubbelingen in de wijk aangezien iedereen andere en persoonlijke wensen heeft. Zo heb ik een buurvrouw die niet meer met de honden durft te lopen omdat ze geen zin heeft met mensen hier maar over in gesprek te gaan.

De waardebepalingen van de woningen zijn een schijnvertoning geworden en tuinen/tuinhuizen blijken helemaal niet meer mee te tellen Dit heeft voor mij persoonlijk bijvoorbeeld tot gevolg dat van de € 20.000 die ik extra geïnvesteerd heb niks terug komt, sterker nog de goedkopere woning zou me nu meer punten hebben opgeleverd.

Uiteraard zijn we hierna gewoon nog steeds positief verder gegaan met de gesprekken want iedereen wil graag vooruit en zo snel mogelijk alles afronden.
Als ik terug wil wat ik heb, komt het er op neer dat ik tussen de € 20.000 en € 25.000 bij moet gaan betalen. Het gaat hierbij om een lijst van meer dan 20 punten waarbij de melding van het bouwbedrijf is: ” U heeft daar goede punten alleen kunnen we het niet aanbieden want dat mag niet van het NCG”.

Ik kan u vertellen dat voor mij de maat wel vol is. Ik voel me verneukt en voorgelogen. Dankzij de gaswinning zitten wij hier mee en als het opgelost moet worden is er niks mogelijk. Ik ben bereid om deze mensen voor 85/90% tegemoet te komen alleen er zijn punten waarom ik het huis gekocht heb (nogmaals dit was NA hun beloftes) en daar wil ik wel graag de belangrijkste van terug zien.
Ik vind het schandalig dat we met de veiligheid van ons gezin gechanteerd worden door het NCG om maar te accepteren wat zij ons aanbieden ondanks dat het helemaal niet overeenkomt met wat we nu hebben.

Met vriendelijke groet,
Stefan Eizinga

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén